iMachining 3D prizmatikus alkatrészekhez

Az iMachining 3D jelentősen csökkenti több zsebbel és szigettel rendelkező prizmatikus (függőleges fallal és vizszintes aljú zsebeket tartalmazó) alkatrészek megmunkálásának programozási idejét.

 • Amíg a sztenderd 2.5D CAM programzás során a felhasználónak szükséges kiválasztania vagy meghatároznia minden egyes alakzat geometriáját (kontúr és  mélység), ami számos művelettel jár, az iMachining 3D használatával nincs többé szükség az időigényes geometria meghatározásokra, mivel az automatikusan történik és a mélységet is közvetlenül a 3D-s CAD modellből olvassa ki.
 • Valódi maradék nagyolást használva az intelligens felfelé történő lépcső kialakítás technológiával (kis lépésekkel felfelé haladva állandó értéken tartva a maradék anyag maximumát) már a nagyolási ciklusban előkészíti az alkatrészt a simitásra, miközben kombinálja a nagyolást és a maradék anyag eltávolítást egyetlen műveletben.

Az iMachining 3D-t használva a prizmatikus alkatrészek megmunkálására, a teljesítmény és a hatékonyság automatikusan megnő a lehetséges legrövidebb ciklusidő elérése érdekében:

 1. Az iMachining 3D először a legnagyobb fogásmélységet alkalmazza, hogy a legtöbb anyagot távolítsa el, ezzel optimalizálva a marás mélységét. Az Anyag Eltávolítás Értéke (Material Removal Rate - MRR) és a szerszámélettartam maximalizálásra kerül és a szükséges teljes visszaállások megszűnnek.
 2. Az iMachining 3D intelligens csoportosítást hajt végre (optimálisan elrendezve a szomszédos marásokat) okosan kombinálva a 2D-s Z-szintenkénti marásokkal. A nem-dolgozó mozgások is csökkenek a 3D-s Z-szintenkénti rendezéssel és a 2D-s szerszámpályák helyi megmunkálásával.
 3. Az iMachining 3D okos pozícionálást alkalmaz a 2D-s Z-szintek között. A hosszú pozícionálási mozgások csökkenek a 3D-s Z- szintek összekötésével és a 2D-s szerszámpályák helyi megmunkálásával.
 4. Az iMachining 3D automatikus ütközés elleni védelmet nyújt a  a cél modell számára, így a nagy szerszámok is biztonsággal használhatók akár kis helyen is.

Prizmatikus alkatrész simítása Zsebfelismeréssel

Zsebfelismerő automatikusan meghatároz minden zsebet (akár különböző mélységű és -szinten lévőket is) és egyetlen művelettel végzi a simítást, amivel jelentősen csökkenti a programozási időt.

 • A Zsebfelismerő automatikus meghatározást és optimális simító megmunkálást biztosít a zseb alakzatoknak egyetlen műveletben.
 • A simitási megmunkálás a kontúrral párhuzamosan történik.

Szerszámbefogó ütközés védelem

  Az iMachining 3D úgy határozza meg a szerszámpályát, hogy elkerülje a szerszámtartó és a frissített előgyártmány modellje közti ütközést a művelet minden egyes szakaszában.

  • A szerszámbefogó ütközés védelem nélkül a tartóból kinyúló szerszámnak hosszabbnak kellene lennie, hogy a mélyebb zsebmarásokat végre tudja hajtani.
  • A szerszámbefogóból kinyúló rövidebb szerszámot használva, a rövidebb és erősebb szerszám gyorsabban és erőteljesebben tudja végezni a marást.

  A cél modell automatikus védelme

  Azért hogy elkerüljük a cél modell sérülését, amikor nagy szerszámokkal dolgozunk kis helyen, az iMachining 3D automatikus ütközés védelmet biztosít a cél modell számára.

  Maradék megmunkálás

  Kisebb szerszámokkal, bármennyi maradék megmunkálási művelet elvégezhető - a frissített előgyártmány modellje alapján, tehát csak a keskeny területek és a sarkok kerülnek megmunkálásra.