SolidCAM's Bewezen en Krachtige Simultaan 5-Assig Bewerken

Profiteer van de meest geteste en bewezen 5-assige gereedschapsbanen in de industrie, met een rechtdoorzee gebruikersinterface en de meest geavanceerde beheersing over alle aspecten van gereedschapsbanen en botsingscontrole.

5-Assig Contouren

De nieuwe 5-Assig Contouren strategie beweegt het gereedschap langs een 3D profiel. Het gereedschap wordt gericht zoals gedefinieerd is door de gebruiker. Dit is ideaal voor ontbramen en trimmen.

Swarf Bewerken

Swarf Bewerken laat u de zijkant van het gereedschap gebruiken om een wand te bewerken met de best mogelijke hoek. Swarf frezen gebruikt de meest effectieve freeslengte van het gereedschap. Dit resulteert in een betere kwaliteit van het oppervlak en kortere bewerktijd.

 • SolidCAM's Sim. 5x kenmerkt specifieke oplossingen voor SWARF, Waaiers, Kanaal, 5-assig contouren, 5-assig boren, HSM converteren naar Sim. 5x, Meer-assig voorbewerken en Roterend bewerken.
 • Flowline cutting geeft u een gereedschapsbaan die de natuurlijke vorm ban het component volgt - u zal dit vooral handig vinden wanneer u gebruik maakt van waaier type componenten.
 • Sim. 5x gebruikt meerdere geavanceerde Gereedschap As Controle om u te voorzien van oneindige beheersing over gereedschapshoeken.
 • Meer-oppervlakkig nabewerken stelt u in staat om meerdere (opper)vlakken te selecteren en voorziet u van volledige beheersing over de soepelste oppervlak nabewerkingen.
 • Meer-banen voorbewerken biedt meerdere freesstappen langs of loodrecht op de gereedschapsvector, met de optie om grenzen te trimmen.
 • Houdt uw Gereedschap en Houder veilig met meerdere automatische Botsvermijdingsstrategieën. Deze controleert elk deel van de gereedschapssamenstelling.
 • Krijg het volledige plaatje met realistische 3D Machine Simulatie, met uitgebreide botsings- en aslimietcontrole.
 • SolidCAM's  5-Assig bewerken ondersteund al uw roterende kinematica, inclusief de Tafel/Tafel, Tafel/Kop en Kop/Kop configuraties, evenals de nieuwste multifunctionele Draai/Freescombinatie.

Vijf Nieuwe Sim. 5x Bewerkingen

De meest recente versie bevat grote veranderingen aan de Sim. 5x module. Vijf nieuwe bewerkingen zijn toegevoegd aan de module: Waaier frezen, Kanaal frezen, 5-assig Contouren, Meer-assig voorbewerken en Roterend bewerken. Dit maakt het het meest krachtige systeem.

Waaier frezen

SolidCAM neemt de moeilijkheid weg van het bewerken van bijvoorbeeld waaiers, wielen en schijven met de nieuwe Waaier frezen module. Deze module bevat zowel voorbewerkingen als nabewerkingen van deze complexe vormen. Speciaal ontworpen om gemakkelijk de benodigde gereedschapsbanen te genereren voor verscheidene waaier configuraties - u kunt zelfs alle waaieroppervlakken bewerken in een enkele bewerking.

Kanaal frezen

Deze nieuwe module stelt u in staat om gemakkelijk kanalen te bewerken met standaard/conisch lollipop gereedschap. Het bevat ook botsingscontrole voor het hele gereedschap (schacht en houder). U kunt kiezen uit verscheidene strategieën inclusief alleen het frezen van de boven/onderkant. Kanaal frezen gebruikt zo lang mogelijk 3-assig bewerken in het kanaal en schakelt vervolgens over tot 5-assig. Het systeem overlapt automatisch de boven/onderkant strategieën om voor een zo soepel mogelijke overgang te zorgen waar de gereedschapsbanen elkaar treffen. Zowel voorbewerken en nabewerken is ondersteund en het uitgangsmateriaal kan een gietstuk of billet zijn.

Meer-Assig Voorbewerken

Het nieuwe Meer-Assig Voorbewerken wordt gebruikt voor kamervormige geometrieën. U kunt de inputs voor vloer, wand en plafond oppervlakken specificeren. SolidCAM gebruikt deze om de beperkingen van de gereedschapsbaan te identificeren. Twee soorten strategieën zijn beschikbaar: op Offset Gebaseerd en Adaptief Voorbewerken.

Roterend Bewerken

Het nieuwe Roterend Bewerken is ontworpen om onderdelen te frezen in een 4-assige machine en kan gebruikt worden om cilindrische onderdelen te frezen zoals flesvormen, kernen en elektrodes. De gereedschapsbanen zijn direct berekend op het model in plaats van gewikkeld om een 2D geometrie.

Nieuwe Verbeteringen voor Swarf, 5-Assig Boren & HSM Converteren naar 5x Bewerkingen

Ervaar nieuwe kantelopties en verbeteringen die toegevoegd zijn aan de SWARF, 5-Assig Boren en HSM Converteren naar Simultaan 5x bewerkingen. Deze verbeteringen zorgen voor een kortere bewerktijd, verbeterde kwaliteit en minder restmateriaal.

5-Assig Boren

5-Assig Boren heeft een voordeel op SolidCAM's automatische gat herkenning en stelt u in staat om gemakkelijk en snel te boren, te tappen en te koteren langs elke gatuitlijning. Alle geavanceerde strategieën die in andere Sim. 5x bewerkingen beschikbaar zijn, zijn ook hier beschikbaar. Dit biedt u volledige beheersing over de gereedschapsbaan.

 • Kies uit de meest volledige bibliotheek Simultaan 5-Assig freesstrategieën en u kunt meteen beginnen met frezen.
 • Botsingsvermijding beschermd zowel het gereedschap en de houder, met een breed scala aan strategieën. Machine simulatie biedt volledige, grafische botsingscontrole.
 • Elke 5-assige bewerkstrategie voorziet u van geavanceerde opties voor inloop/verbind beheersing, gereedschap as controle en botsingsvermijding.
 • Inloop/verbindingsbanen zijn volledig beschermd tegen botsingen en verschillende strategieën kunnen gebruikt worden afhankelijk van de afstand van de verbindingsbaan. De voeding kan gevarieerd worden per verbindingsbaan om te zorgen voor een soepele inloop.
 • SolidCAM biedt u ook de opties voor het beheersen van verschillende kantelhoeken voor een volledige beheersing over de uiteindelijke gereedschapsbaan.

HSM Converteren naar Sim. 5-Assig frezen

Gebruik de HSM Converteren naar Sim. 5-Assig frezen bewerking om te profiteren van de HSM 3D gereedschapsbanen door volledige 5-assige gereedschapskanteling, botsbescherming en verbindstrategieën toe te passen. Dit stelt u in staat om korter gereedschap te gebruiken voor meer stabiliteit en stijfheid.